Ford Transit in opkomst als populaire bedrijfsauto

13 December 2018 65 keer bekeken 5 minuten leestijd
img

Dankzij de aantrekkende economie werden er in de afgelopen periode weer meer bedrijfswagens geleased. Vooral types als Ford Transit zijn steeds populairder, concludeert leasescanner.nl.

Stijgende verkopen 2017

In 2017 steeg de totale verkoop van bedrijfsauto’s met 4.2 procent, beweert marktonderzoeker VWE Automotive. Waar voorheen de Ford Transit niet in de top drie van best verkochte bedrijfswagens stond, lijkt het erop dat deze auto in de afgelopen periode steeds vaker als optie werd gezien.
Dat blijkt uit een analyse van de grootste zoekmachine door leasescanner.nl. In alle twaalf provincies geniet de Ford Transit populariteit.

LANDELIJKE ZOEKOPDRACHTEN GRAFIEK VERGELIJKING POPULARITEIT:

Het vakblad Automobiel Management verkoos Ford Transit zelfs als ‘beste bedrijfswagen van 2018’. Daarmee wint de Ford Transit, het grootste model uit de Ford-collectie, al voor de tweede keer.
Afspiegeling van de markt 
Volgens het vakblad ‘haalt Ford Transit op vrijwel alle niveaus hoge scores’. Maar de auto zou zich vooral onderscheiden dankzij veel lagere kilometerkosten. Dit scheelt klanten volgens de jury geld, zowel qua leaseprijs als op het gebied van brandstof.

Ford Transit wordt steeds populairder

De jury zag dit terugkomen op de markt: Ford Transit wordt steeds populairder. Ook Peugeot zou volgens Automobiel Management aan terrein winnen, wat weerspiegelt wordt in de analyse van leasescanner.
Daarbij zien we dat Peugeot Partner in vrijwel alle provincies relatief goed scoort, evenals Opel Vivaro. Over deze typen bedrijfswagens zijn alleen Flevoland en Zeeland zijn minder enthousiast. Wat de Opel Vivaro betreft, geldt dat ook voor provincie Groningen.
POPULARITEIT PEOGUET PARNER in NL: