De goedkoopste elektrische private lease aanbieders
Elektrische Private Lease

Denk je na over elektrische private lease? Dan wil je dit natuurlijk wel zo goedkoop mogelijk doen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het privé leasen van een elektrische auto. Welke mogelijkheden je daarbij hebt én over welke auto je dan kunt beschikken. Daarnaast geven we je ook een heldere top 5 van de goedkoopste aanbieders op het gebied van elektrische private lease.

Nieuw
325p/m
img

Elektrische private lease bij de voordeligste aanbieder

 

Elektrisch rijden is helemaal van deze tijd. Duurzaam en minder belastend voor het milieu en de leefomgeving. Daarnaast is elektrisch rijden in de vorm van lease vele malen voordeliger dan dat je een elektrische auto moet aanschaffen.

Je hebt in de eerste plaats geen omkijken naar de vaak fluctuerende brandstofprijzen. Daarnaast heb je met private lease het voordeel dat je geen zorg hoeft te dragen voor reparatie, onderhoud of het betalen van de wegenbelasting en de verzekering. Je least een elektrische auto dus lekker all-in. Er zijn diverse aanbieders die elektrische private lease mogelijk maken. Daarbij heb je ook nog eens de keuze uit verschillende modellen. Een top 5 van de meest goedkope elektrische private lease aanbieders zijn:

Private Lease

De bovenste aanbieders bieden de goedkoopste elektrische private lease aan. De prijzen zijn per auto berekend op basis van een leaseperiode van 48 maanden met 10.000 kilometer per jaar. Als je graag een kleine elektrische auto wilt leasen, zou je kunnen kiezen voor de Smart Forfour, Smart Fortwo of de Peugeot Ion. De Forfour van Smart lease je bij Athlon voor 329,00 per maand. Daarvoor krijg je een comfortabele vijfdeurs automaat met lichtmetalen velgen en een cool- en audio-pakket. Ook de tweedeurs variant van Smart, de ForTwo, lease je bij Athlon voor € 329,00 per maand. Wil je iets meer luxe? Kies dan voor de elektrische private lease van Arval. Daar lease je Smart ForTwo EQ Comfort Plus voor € 419,00 per maand.

 

Een mooie middenklasser is de Volkswagen e-Up. Een goede keuze voor Private lease voor deze elektrische auto is de aanbieder ikrij.nl. Voor deze 5 deur-hatchback betaal je in de private lease € 404,00. Deze Volkswagen kun je tevens leasen via de ANWB. Je maandelijkse kosten liggen dan wel een fractie hoger. De ANWB is echter wel de goedkoopste aanbieder voor elektrische private lease als het gaat om de Renault Zoe. Je private lease kosten voor deze auto bedragen € 459,00. Wil je voor dit bedrag liever een grotere elektrische auto rijden? Kies dan voor de private lease van een Hyundai Ioniq Electric. Deze lease je bij aanbieder Alphabet het goedkoopst.

 

Het Autolease Collectief van de Consumentenbond is ook een goedkope aanbieder op het gebied van elektrisch leasen. De Kia Niro Hybrid Dynamicline is luxe uitgevoerd met cruise control, navigatie, parkeersensoren en achteruitrijcamera. De leaseperiode is vastgesteld op 60 maanden. Daarvoor betaal je een bedrag van € 405,00 per maand. Via het Autolease Collectief van de Consumentenbond kun je tevens de elektrische Nissan Leaf N-Connecta private leasen voor een maandbedrag van € 419,00. Ook deze auto lease je op basis van 60 maanden en 10.000 kilometer.

 

Is elektrisch private lease voordeliger dan kopen?

Zeker als je elektrisch wilt gaan rijden, is private lease een prima optie. Je betaalt een vast en all-in bedrag per maand. Daarnaast zijn de meeste contracten ook nog eens maandelijks opzegbaar. Investeren in de aanschaf van een nieuwe elektrische auto kan een behoorlijke investering zijn. Zeker als je daarvoor een persoonlijke lening af moet sluiten. De rente die je over het geleende bedrag verschuldigd bent, is vaak aanzienlijk.

Het voordeel van leasen is dat je je geen zorgen hoeft te maken over onverwachte uitgaven zoals onderhoud of reparatie. Ook heb je geen brandstofkosten. Het enige waar je met elektrisch rijden omkijken naar hebt, is het opladen van je auto. Met deze top 5 van goedkoopste elektrische private lease aanbieders maak je altijd een weloverwogen en voordelige keuze.

Gemiddelde kosten elektrische private lease

Gemiddelde kosten:

€ 642

Seat

Mii

logo
Minimum kosten

€ 295,32

Audi

E-Tron

logo
Minimale kosten

€ 988,-

Gemiddelde kosten elektrische private lease

€ 295,32 - € 988