Automerken vechten om eerste plaats in top 10 private lease.

18 January 2019 356 keer bekeken 2 minuten leestijd

De laatste jaren is de populariteit van private lease steeds verder toegenomen. Het leasen van een auto als consument is inmiddels net zo normaal als zakelijke lease. Je kunt dan ook niet om de voordelen heen: Je rijdt in een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand en vrijwel alle bijkomende kosten zijn bij die prijs inbegrepen.

Natuurlijk willen de verschillende automerken graag een graantje hiervan meepikken en streven ze ernaar om in de top 10 van populairste auto’s voor private lease te komen en blijven. Maar welke auto’s waren er afgelopen jaar het meest populair onder de particuliere lease-klanten en wat is het huidige maandbedrag? Wij zochten het voor je uit!

  1. Opel Karl: De kleinere modellen zijn sowieso zeer populair bij privé leasers. Deze Opel is een echte stadsauto, die heel geschikt is voor mensen die niet enorm veel kilometers maken, maar wel graag een betrouwbare auto voor de deur hebben staan. Je rijdt al een Opel Karl vanaf €179,- per maand.

 

  1. Ford Focus: De Focus werd alweer 21 jaar geleden in Nederland geïntroduceerd en is altijd al een populaire auto geweest onder zakelijke rijders. Ook de privé leasers weten deze sportieve, betrouwbare allrounder inmiddels te vinden. De Ford Focus is beschikbaar vanaf €349,- per maand.

 

  1. Audi A1: Deze sportieve auto is vergelijkbaar met de Volkswagen Polo, Mini Cooper of de Citroën DS 3. Het is zeker niet de goedkoopste in de lijst, want je rijdt deze Audi vanaf €380,- per maand.

 

  1. Opel Astra: Deze auto uit het C-segment is al jaren een zeer geliefde gezinsauto. Het is een ruime auto met een krachtige, maar stille motor die een stuk voordeliger is dan vergelijkbare modellen. Niet gek dus dat hij op de vierde plek staat! Je rijdt al een Astra vanaf €334,- per maand.

 

  1. Peugeot 108: Deze ruime stadsauto uit het A-segment is al bijna net zo populair als zijn voorganger, de 107. De uiterst lichte motor is krachtig maar toch ook erg zuinig. Het benzineverbruik is ongeveer 1 op 26. Doordat je de Peugeot 108 al rijdt vanaf €188,- is het logisch dat deze auto zo populair is.

 

  1. Volkswagen Polo: Niet alleen al jaren één van de bestverkochte, maar dus ook één van de meest populaire private lease-auto’s. Het design is tijdloos en de motor krachtig en betrouwbaar. De prijs valt ook enorm mee, want je rijdt al een Volkswagen Polo vanaf €249,- per maand.

 

  1. Renault Clio: De combinatie van een prachtig design met een krachtige, duurzame en zuinige motor maakt deze auto tot een populair model in deze lijst. Je krijgt de Clio met een mooi pakket voordelen als een navigatiesysteem en lichtmetalen velgen. Het maandbedrag begint bij €239,-

 

  1. Opel Corsa: Op de achtste plek vinden we nog een Opel, maar dit keer de Corsa. Deze auto heeft een mooi nieuw design en wordt standaard geleverd met een luxe afwerking. Je rijdt al een Corsa vanaf €228,- per maand.

 

  1. Nissan Qashqai: De eerste en enige SUV in deze lijst en ook meteen de duurste auto in het overzicht. De Qashqai is al sinds zijn introductie in Nederland populair en nu dus ook onder de privé leasers. Je rijdt erin vanaf €350,- per maand.

 

Renault Twingo: De recente make-over van deze stadsauto heeft ervoor gezorgd dat zijn populariteit weer een flinke boost heeft gekregen. Naast het fraaie design heeft de Twingo een aantrekkelijke set functionaliteiten en is de prijs ook nog eens interessant. Je rijdt de Renault Twingo al vanaf €179,- per maand