img

LEASE AANBOD
Financial lease Volkswagen Transporter

Volkswagen Transporter

Zes generaties Transporter

Tot zover zijn er zes generaties van de Volkswagen Transporter. De eerste Transporter bouwde Volkswagen tussen 1950 en 1967. De Transporter wordt ‘Typ 2’ genoemd, de transportwagen die rustte op de bodemplaat van de Volkswagen Kever (Typ 1). Deze bodemplaat bleek niet voldoende te zijn om het gewicht te dragenen werd vervangen door een ladderchassis. De T2 lijkt best veel op zijn voorganger. Er zijn wat kleine aanpassingen gedaan aan het uiterlijk van de auto. Het vermogen van de T2 was wel groter met een 1,6 liter en 48 DIN pk en was mogelijk om als automaat te rijden. Daarop volgde de T3 en in 1990 werd er plaats gemaakt voor de T4. Met de T5 kwam het eerste 2.0 TSI type op de markt met een benzine motor en een vermogen van 204 pk. De T6 kwam in 2015 op de markt en werd in 2016 al verkozen tot internationale bus van het jaar.

Verschillende vormen

Tegenwoordig is de Transporter beschikbaar in verschillende vormen:

-        Gesloten bestelwagen

-        Dubbele Cabine

-        Kombi

-        Pick-up Enkele cabine

-        Pick-up Dubbele cabine

-        Chassis Enkele cabine

Een veel gekozen Transporter is de gesloten bestelwagen. Deze is beschikbaar in de Trendline, Comfortline en Highline uitvoering. De Highline is de meest luxe uitgeruste bestelwagen en dat is ook terug te zien in de nieuwprijs van deze bestelwagen. Een nieuwe Transporter Gesloten Bestelwagen is vanaf € 19.400 beschikbaar. Wanneer we nog steeds kijken naar de gesloten bestelwagen, dan bereikt de TDI EU6 met een vermogen van 102 pk een topsnelheid van 157 km/u. Deze bestelwagen doet 15,3 seconden over om van 0 tot 100 km/u te komen.

Ook met een bestelwagen zuinig rijden

De BlueMotion-technieken zijn bij steeds meer bestelwagens van Volkswagen aanwezig. BlueMotion modellen voor bestelwagen zijn de Transporter, Crafter en Multivan. Door de BlueMotionTechnologies zijn bedrijfswagens zuiniger en krachtiger. Ze beschikken over Direct Shift Gear, Motor Start-Stop systeem en tijdens het remmen laadt de accu op. Allemaal hulpmiddelen om zuiniger te rijden en te zorgen voor een schoner milieu. Dieselmotoren hebben een roetfilter die ervoor zorgt dat er 80 procent minder deeltjes worden uitgestoten en je kunt ook kiezen voor een EcoFuel model. Deze bedrijfswagen presteert goed op zowel diesel als op aardgas. Wanneer het aardgas wordt gebruikt, voorkomt dit een uitstoot van roetdeeltjes met 99 procent en de CO2-uitstoot wordt met 20 procent gereduceerd.

Afschrijving

Voor het afschrijvingspercentage van de Volkswagen Transporter wordt er bij de berekening gebruik gemaakt van de minimale nieuwprijs van de bestelwagen. Dit is € 19.400 uit het bouwjaar 2016. Wanneer er wordt uitgegaan van een kilometerstand van 80.000 kilometer en een goede staat van de auto, dan wordt er in dit jaar 13,1 procent afgeschreven.

Concurrentie in hetzelfde segment

Bestelwagens die concurreren met de Transporter zijn de Ford Transit, Opel Vivaro en de Renault Trafic. De Ford Transit koop je nieuw vanaf € 22.875 en beschikt over Intelligent All-Wheel Drive (AWD). Deze technologie zorgt ervoor dat de hoeveelheid grip, reactievermogen en balans in bochten die nodig is, in kaart worden gebracht onder verschillende weersomstandigheden en terreinen. De Transit is ook verkrijgbaar met de Ford EcoBlue 2.0 TDCi motoren. Met deze motoren is het brandstofverbruik te minimaliseren tot 6,3 liter per 100 kilometer en de CO2-uitstoot tot 162 gram per kilometer. De Opel Vivaro (gesloten bestelwagen) is te koop vanaf € 19.499. De Vivaro kan worden ingericht op een manier dat je zo efficiënt mogelijk kan werken. Het brandstofgebruik ligt gemiddeld tussen de 5,9 en 7,0 liter per kilometer en stoot tussen de 149 en 185 CO2 uit. De Renault Trafic heeft een nieuwprijs vanaf € 18.490 en kan je samenstellen naar eigen wens. Het verbruik van de Renault ligt tussen de 5,9 en 6,9 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot ligt bij deze bestelwagen tussen 155 en 178 gram per kilometer.

Lijst
Aantal Volkswagen Transporter gevonden: 138

138 voertuigen gevonden

Sorteer op
Filters:VolkswagenTransporterWis alle filters

Niet gevonden wat u zocht?

Blijf op de hoogte van nieuwe occasions. Meldt u aan om op de hoogte te blijven van nieuw occasion aanbod.

Hou mij op de hoogte