img

LEASE AANBOD
Financial lease Volkswagen Polo

Volkswagen Polo

Volkswagen volgt de markt

Met de nieuwe Polo speelde Volkswagen in op de vraag naar compacte auto’s. Het was 1975 dat de Polo werd geïntroduceerd. De eerste Polo was er in twee uitvoeringen: de Polo N en Polo L. De L-uitvoering was de luxere uitvoering van de Polo en beschikte over chromen sierlijsten. De eerste vierdeurs Polo en een nieuw uiterlijk kwam in 1994. De opvolger van de Polo 6N zijn de Polo Classic en de Variant. De Classic was een sedan versie en de Variant een stationwagen. De benzinemotoren van deze auto’s waren er tot 100 pk en de dieselmotor beschikte over 64 pk. De zesde generatie Polo kwam vorig jaar op de markt.

Zes uitvoeringen Polo

De Volkswagen Polo is beschikbaar vanaf een prijs van € 16.151. Dit is de Trendline 1.0 MPI uitvoering met een benzine motor. Het gaat om een handgeschakelde auto die een topsnelheid bereikt van 164 km/u en in 15,5 seconden van 0 tot 100 km/u. De Polo Comfortline kan je kopen vanaf € 18.550 met een benzine motor. De standaarduitrusting is zeer uitgebreid met bijvoorbeeld een start-stopsysteem, cruise control en automatische afstandsregeling. Wanneer je de Comfortline met een diesel motor wilt, kost deze nieuwe € 22.750 en beschikt over 95 pk. De Comfortline TGI die op aardgas rijdt is er vanaf € 19.691 en  beschikt over 90 pk. De meest luxe uitvoering is de GTI die te koop is vanaf een nieuwprijs van € 30.091. Volkswagen noemt dit de krachtigste Polo ooit. In 6,7 seconden rijd je van 0 tot 100 km/u en kan je vrij hard door de bochten door een elektrisch sperdifferentieel (XDS).

Afschrijving

Een Polo met een dieselmotor kan erg lang mee. Je hoeft niet raar op te kijken als er 400.000 kilometer op de teller staat. Een Polo hatchback uit 2017 die 110.000 kilometer heeft gereden, schrijft een jaar later € 4.089 af. De nieuwprijs van deze Polo is € 21.486 en het afschrijvingspercentage in het eerste jaar komt dus neer op 19 procent.

Concurrerende merken

Als er gekeken wordt naar de Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion, zijn er drie concurrenten: Toyota Yaris en Opel Corsa. Deze auto’s vallen, net als de Volkswagen Polo, ook in het B-segment. Voor een prijs van € 12.440 kan je de Toyota Yaris Aspiration aanschaffen. Dit is net wat meer luxe dan de standaard Yaris, omdat deze auto cruise control heeft, Touch multimediasysteem en een camera voor hulp bij het parkeren. De Yaris stoot 110 gram CO2 uit per kilometer. Ook de nieuwe Yaris beschikt over een start-stopsysteem waardoor de auto nog zuiniger is. 

Lijst
Aantal Volkswagen Polo gevonden: 223

223 voertuigen gevonden

Sorteer op
Filters:VolkswagenPoloWis alle filters

Niet gevonden wat u zocht?

Blijf op de hoogte van nieuwe occasions. Meldt u aan om op de hoogte te blijven van nieuw occasion aanbod.

Hou mij op de hoogte