img

LEASE AANBOD
Financial lease Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

We gaan terug naar 1973

In 1973 had de auto-industrie het knap lastig door de oliecrisis. Echter heeft het Volkswagen zich er niet van weerhouden om de eerste Passat op de markt te brengen. De Volkswagen Passat kwam uit in vijf carrosserievarianten. Dit waren de twee- en vierdeurs sedan, de drie- en vijfdeurs hatchback en de vijfdeurs stationwagen.

Meer dan alleen een auto

De Volkswagen Passat behoort tot het D-segment en wordt voornamelijk als stationwagen verkocht. De Volkswagen Passat Variant 3.6 V6 R-Line beschikt over een motor met 300 pk en bereikt een snelheid van 0 tot 100 km/u in 5,7 seconden. De Passat 1.4 TSI bijvoorbeeld gaat van 0 tot 100 km/u in 9,7 seconden en kan een topsnelheid bereiken van 208 km/u. De Passat is er in een Trendline, Comfortline, Sportline en Highline uitvoering. De nieuwste Passat is er in de uitvoering: Comfortline en Highline. De Comfortline is er voor een nieuwprijs vanaf € 36.190 en de Highline vanaf € 38.151. Je kunt ook kiezen voor de zakelijke uitvoering van de Passat. In deze auto zit eigenlijk alles wat je als zakelijke bestuurder nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan Adaptive Cruise Control, navigatie, Apple Carplay en een DSG-automaat. De Direct Shift Gear (DSG) is een systeem dat ervoor zorgt dat je vrijwel niets merkt bij het schakelen door de twee versnellingsbakken ineen. Deze innovatie van Volkswagen is prettig voor jou als bestuurder, maar zorgt ook voor een schoner milieu.

In trek bij zakelijke bestuurders

De Volkswagen Passat is erg in trek bij zakelijke bestuurders. Zo heeft Volkswagen de nieuwste uitvoeringen ook als ‘business’ variant aangeboden. Door de innovaties bij Volkswagen op het gebied van zuinig rijden, hoef je niet raar op te kijken van een bijtelling van zeven procent. Hierbij gaat het om een Passat GTE die gemiddeld 45 g/km aan CO2 uitstoot. Het verbruik aan brandstof is ook laag bij de Passat GTE. Wanneer je rustig rijdt zou je het brandstofverbruik onder de 2,0 liter per 100 kilometer kunnen houden.

Afschrijving

De nieuwwaarde van de Volkswagen Passat Comfortline is € 35.850. Na twee jaar zijn de afschrijvingskosten bij deze auto 42 procent. Het zijn voornamelijk de eerste twee jaar dat een auto veel afschrijft, daarna neemt het percentage af. Waar ook rekening mee moet worden gehouden, is dat de auto langer meegaat wanneer je minder rijdt. Dit zorgt er dan voor dat de restwaarde van de auto gemiddeld minder snel afneemt (per jaar).

Concurrenten

De concurrentie is ook bij de Passat sterk aanwezig. Auto’s als Mazda6, Mercedes C-Klasse en BMW 3 Serie zijn concurrenten waar Volkswagen onder andere mee te maken heeft. Met een nieuwprijs vanaf € 36.995 concurreert Mercedes niet op prijs. De auto is voornamelijk erg zuinig en hiermee wilt Mercedes de concurrenten voorblijven.

 

Lijst
Aantal Volkswagen Passat gevonden: 30

30 voertuigen gevonden

Sorteer op
Filters:VolkswagenPassatWis alle filters

Niet gevonden wat u zocht?

Blijf op de hoogte van nieuwe occasions. Meldt u aan om op de hoogte te blijven van nieuw occasion aanbod.

Hou mij op de hoogte