img

LEASE AANBOD
Financial lease Renault Clio

Renault Clio

Terug naar het jaar 1991

Het moment van de eerste Renault Clio was 27 jaar geleden (1991). In 1991 won de auto al de prijs van ‘Auto van het jaar’, net zoals in 2006. De Clio kwam na de Renault 5 op de markt en heeft er onder andere voor gezorgd dat Renault uit de financiële crisis kwam. Het eerste model was leverbaar met benzine- en dieselmotoren. De 1.8i RSi, 1.8i 16V en 2.0i 16V Williams waren de eerste sport versies van de Clio. De tweede generatie van de Clio kwam in 1998 waarbij de Clio een heel nieuw uiterlijk kreeg. Er kwamen toen ook benzinemotoren met een vermogen van 60 tot 255 pk en dieselmotoren met een vermogen van 65 pk tot 100 pk. Zeven jaar later werd de derde generatie van de Clio geïntroduceerd. Het vermogen van deze benzine- en dieselmotoren namen wederom toe en er waren weer aanpassingen gedaan aan het uiterlijk van de auto.

Huidige Clio

De Renault Clio kun je aanschaffen vanaf een nieuwprijs van € 15.690. De auto beschikt over verschillende technologieën zoals de Easy Park Assist. De nieuwste Clio parkeert door deze technologie zelf in, waardoor je zelf niet meer hoeft te sturen. Daarbij beschikt de Clio over parkeersensoren en een Renault Handsfree Card waarmee je de auto kunt openen, afsluiten en starten. De topsnelheid van de verschillende modellen van de Clio lopen van 170 tot 235 km/u onder de benzinemotoren. Hierbij ligt het gemiddelde brandstofverbruik tussen de 4,2 en 5,9 liter per kilometer. Bij de dieselmotoren is de hoogste topsnelheid 194 km/u en hierbij is het brandstofverbruik 3,5 liter per kilometer. Door het start-stopsysteem wordt het brandstofverbruik bij de Clio gereduceerd. Daarnaast beschikt de Clio over de ECO Mode met DRIVING ECO2. Dit houdt in dat je tot 12 procent minder brandstof kan gaan gebruiken en door de DRIVING ECO2 krijg je advies over hoe je het zuinigst kunt rijden.

Doelgroep en bijtelling

De nieuwe Clio beschikt over een ruime bagageruimte van maar liefst 300 liter. Hierdoor is de Clio erg populair in zijn segment, vooral als leaseauto. De Clio is ook geliefd vanwege het feit dat je met de auto zuinig kunt rijden. Tegenwoordig gelden er twee bijtellingspercentages: 4 en 22 procent. Volledig elektrische auto’s vallen binnen de categorie 4 procent bijtelling en de overige auto’s binnen de 22 procent bijtelling. De Renault Clio valt onder de categorie 22 procent bijtelling. Wanneer je een volledig elektrische Renault wilt, kan je kiezen voor de ZOE of KANGOO Z.E. en is het bijtellingspercentage vier procent.

Concurrenten in het segment

De Renault Clio neemt het op tegen de Škoda Fabia, Nissan Micra en de Citroën C3 in zijn segment. De Škoda Fabia Hatchback is te koop vanaf een nieuwprijs van € 15.290 en heeft zes beschikbare uitvoeringen. De Fabia heeft een bagageruimte van 330 liter en kan een topsnelheid bereiken van 196 km/u met een benzinemotor. De Nissan Micra is aan te schaffen vanaf een prijs van € 15.590. De auto heeft een bagageruimte van 300 liter en beschikt over Nissan Intelligent Mobility waarbij de bestuurder wordt geholpen en er wordt ingegrepen als dat nodig is. Tot slot de Citroën C3 die nieuw te koop is vanaf een prijs van € 15.290. De C3 beschikt net als de Renault Clio en de Nissan Micra over een bagageruimte van 300 liter. De Citroën C3 is uitgerust met Airbumps wat voor bescherming zorgt van het exterieur van de auto. Verder beschikt de C3 onder andere over een achteruitrijcamera, navigatie met spraakherkenning en dodehoekbewaking.

 

Lijst
Aantal Renault Clio gevonden: 23

23 voertuigen gevonden

Sorteer op
Filters:RenaultClioWis alle filters

Niet gevonden wat u zocht?

Blijf op de hoogte van nieuwe occasions. Meldt u aan om op de hoogte te blijven van nieuw occasion aanbod.

Hou mij op de hoogte