img

LEASE AANBOD
Financial lease Opel Vivaro

Opel Vivaro

Terug in de tijd

De Opel Vivaro is sinds 2001 op de markt en drie jaar later werd de tweede generatie geïntroduceerd. De eerste generatie werd ontwikkeld in het Technocentre Renault. De productie vond plaats in Luton waar naast de Vivaro, ook de Renault Trafic en de Vauxhall Vivaro werden geproduceerd. Met de tweede Vivaro werd er samengewerkt met Renault en Nissan. Deze Vivaro B lijkt veel op de Renault Trafic III, de Fiat Talento vanaf 2016 en de Nissan NV300.

Opel Vivaro op maat

De Opel Vivaro heeft een maximale laadvolume van 8,6 m3 en een laadvermogen tot 1.305 kg. Bij de Vivaro is het ook mogelijk een lange lading tot 4,15 meter te vervoeren door het doorlaadluik. Het doorlaadluik zit standaard is de Sport-uitvoering en is ook mogelijk voor de Edition-uitvoering. Als je behoefte hebt aan een praktisch ingerichte bestelwagen, dan is dat bij de Vivaro mogelijk. Door het Sortimo Globelyst kan gereedschap netjes worden opgeborgen en documenten worden geordend. Met het Bott Craftman systeem kan je de Vivaro inrichten met vakken en bakken naar wens om onderdelen en gereedschap veilig en overzichtelijk op te bergen.

Energiezuinigheid

Opel zit niet stil als het gaat om zuinig rijden. Zo voldoet elke motor van de Vivaro aan de Euro 6 emissienorm en beschikt bijna elke bestelwagen over het start-stopsysteem. De Vivaro bestelwagens die voorzien zijn van de Eco-modus, zijn nog zuiniger omdat ze meer brandstof besparen. Gemiddeld verbruikt de Vivaro 5,9 tot 7,0 liter per 100 kilometer en stoot 149 tot 185 gram CO2 uit per kilometer. Er zijn vijf Euro 6-motoren met de BlueInjection Technologie vanaf 95 pk tot 145 pk. Bij de BlueInjection Technologie van Opel komt AdBlue samen met de schadelijke stikstofoxide in het uitlaatsysteem. Hierdoor ontstaat er een chemische reactie waardoor de schadelijke stoffen omgezet worden in stikstof en waterdamp. Deze stoffen zijn namelijk niet schadelijk voor het milieu.

Afschrijving van de Vivaro

Als we kijken naar een Opel Vivaro uit het jaar 2011 die nieuw € 21.486 kostte, schrijft de bestelwagen dit jaar € 1.158 af. De bestelwagen heeft dan 110.000 kilometer op de teller en de staat van de auto is goed.

Waar de Vivaro mee concurreert

Volkswagen Transporter en Mercedes-Benz Vito zijn de grotere concurrenten van de Opel Vivaro. Als het gaat om zuinig rijden beschikt de Volkswagen Transporter over de BlueMotionTechnologies waardoor de bestelwagens zuiniger rijden en krachtiger zijn. De Mercedes-Benz Vito is ook zuinig door de BlueEFFICIENCY-maatregelen. Hierdoor is het verbruikt van de Vito met ongeveer 1,5 liter per 100 kilometer verminderd. Gezien de grootte van de laadruimte bij de gesloten bestelwagens, is die van de Transporter het grootst met een laadvolume van maximaal 9,3 m3. Daarna komt de Vivaro met een laadvolume van maximaal 8,6 m3 en tot slot de Vito met een laadvolume van maximaal 6,6 m3.

Lijst
Aantal Opel Vivaro gevonden: 82

82 voertuigen gevonden

Sorteer op
Filters:OpelVivaroWis alle filters

Niet gevonden wat u zocht?

Blijf op de hoogte van nieuwe occasions. Meldt u aan om op de hoogte te blijven van nieuw occasion aanbod.

Hou mij op de hoogte