img

LEASE AANBOD
Financial lease Mercedes-Benz Vito

Mercedes-Benz Vito

Bestelwagen en als personenauto

De Mercedes-Benz Vito werd als bestelwagen en als personenauto ontwikkeld door Mercedes. Deze bestelbus werd in 1996 op de markt gebracht. De Vito was beschikbaar met vier motoren. Een 2,3 liter 4-cilinder met 80 pk en een 2,3 liter met 100 pk: de twee dieselmotoren. De benzinemotoren waren er in een 2,3 liter 4-cilinder met 130 pk en 2,8 liter met 174 pk. De tweede generatie werd in 2003 geïntroduceerd. De motoren in de Vito waren krachtiger en in 2010 werd de bestelwagen benoemd tot bus van het jaar door een internationale vakjury. De benzinemotoren waren beschikbaar met 190 tot 260 pk en de dieselmotor met 204 pk. De derde generatie werd in 2014 bekend gemaakt.

De huidige Vito

De nieuwste Vito is in drie uitvoeringen beschikbaar en te koop voor een nieuwprijs vanaf € 17.990.

  •   Gesloten bestelwagen

De Gesloten bestelwagen heeft een laadruimte van 3,97 m2 bij de kleinste uitvoering, 4,38 m2 met de langere carrosserielengte en 4,76 m2 bij de extra lange uitvoering. Mercedes-Benz blijft actief met het verhogen van de veiligheid voor de bestuurder, passagiers en lading door verschillende veiligheidssystemen. Ook voor andere weggebruikers maken de veiligheidssystemen het veiliger. De Vito Bestelwagen beschikt onder andere over Attention Assist wat vermoeidheidstekenen herkent en de bestuurder hierop attendeert, Collision Prevention Assist wat ervoor zorgt dat de bestuurder een minimale afstand van zijn of haar voorganger behoudt, het waarschuwt de bestuurder voor eventuele aanrijdingen en wat ervoor kan zorgen dat er extra geremd wordt wanneer de bestuurder te zacht remt.

  •   Dubbelcabine

De Vito Dubbelcabine is er voor het vervoeren van passagiers en goederen. Er kunnen vijf mensen in de auto vervoerd worden en je hebt er veel ruimte. De Dubbelcabine zijn er in verschillende lengtes en je kan kiezen voor extra laadruimte.

  •   Tourer

De Vito Tourer is er in de basisuitvoering en de PRO-uitvoering. De Tourer is voornamelijk ontwikkeld voor het vervoeren van personen. In de Vito BASE kunnen negen personen en in de Vito PRO acht personen. Het verschil tussen de twee uitvoeringen is dat de PRO nog wat extra’s heeft bovenop de standaard uitvoering, zoals onder andere elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, een in de hoogte instelbaar stuurwiel en een stoffen bekleding van het plafond. Net als bij de Vito Gesloten bestelwagen beschikt de Tourer over de verschillende veiligheidssystemen.

Prestaties van de Vito

De Vito is zuinig in verbruik, ondanks zijn grootte. Het verbruik is door de nieuwe BlueEFFICIENCY-maatregelen gereduceerd met ongeveer 1,5 liter per 100 kilometer. De BlueEFFICIENCY-maatregelen zorgen niet alleen voor minder verbruik van brandstof, maar ook wordt er minder CO2 uitgestoten en blijven de onderhoudskosten lager. De dieselmotoren van de Vito Bestelwagen en Dubbelcabine zijn beschikbaar met 88 pk tot 190 pk. De motor met 88 pk is de 109 CDI en heeft een handgeschakelde zesversnellingsbak. De 119 CDI met 190 pk heeft een zeventraps automatische transmissie.

Andere bestelwagens in het segment

Vergelijkbare bestelwagens in het segment van de Mercedes-Benz Vito zijn de Ford Transit, Opel Vivaro en Renault Trafic. De Ford Transit is beschikbaar in drie carrosserielengtes: L2, L3 en L4, waarbij L4 de langste bestelwagen is. De laadruimte varieert van 9,5 tot 15,1 m3 en het trekvermogen is maar liefst 3.500 kg. De Opel Vivaro beschikt over een laadvermogen tot 1.035 kg en een laadruimte van 5,2 tot 8,5 m3. Ten slotte de Renault Trafic die beschikt over een laadruimte tot 8,6 m3. Er kunnen goederen vervoert worden tot een lengte van 4,15 meter.

Lijst
Aantal Mercedes-Benz Vito gevonden: 138

138 voertuigen gevonden

Sorteer op
Filters:Mercedes-BenzVitoWis alle filters

Niet gevonden wat u zocht?

Blijf op de hoogte van nieuwe occasions. Meldt u aan om op de hoogte te blijven van nieuw occasion aanbod.

Hou mij op de hoogte