img

LEASE AANBOD
Financial lease Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes-Benz Sprinter

Het ontstaan van de Sprinter

In 1995 kwam de Sprinter op de markt en in 2000 waren er al 500.000 bestelwagens geproduceerd. De Sprinter ontwikkelde door de jaren heen mee met de wensen van de doelgroep. Niet alleen het uiterlijk veranderde mee, maar ook de motoren, versnellingsbakken en andere technieken. In 1995 begon Mercedes-Benz al met drie motoren voor de Sprinter en vijf jaar later kwamen de CDI-motoren met vier en vijf cilinders. Deze motoren zorgden voor een lager brandstofgebruik, een hogere acceleratie en moesten minder snel naar de garage voor onderhoud.

Sprinter in vijf uitvoeringen

De Mercedes-Benz Sprinter is een uitstekende bedrijfswagen voor professioneel gebruik. De Sprinter is verkrijgbaar in de volgende varianten: Gesloten Bestelwagen, Combi, Chassiscabine met open laadbak en Chassiscabine. De gesloten bestelwagen heeft een laadvolume tot maar liefst 17 m3 en kan maximaal beladen worden tot 2.755 kg. De Sprinter Combi wordt voornamelijk gebruikt voorpersonenvervoer. Er kunnen negen personen vervoert worden in de Combi tot een massa van 3.500 kg. De Chassiscabine met open laadbak is ook mogelijk met dubbele bijrijdersbank. De bedrijfswagen is beschikbaar met een laadoppervlakte van 4,3 tot 9,2 m2 en de schotten zijn aan alle drie de zijden naar beneden te klappen. De Sprinter Chassiscabine is in de maten kort, middellang en lang beschikbaar. De middellange Chassiscabine is beschikbaar vanaf een maximum gewicht van 3.190 kg tot en met 5.000 kg. Deze bestelwagen wordt specifiek afgestemd op de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Als je de voordelen wilt van de gesloten bestelwagen en de Combi, dan kom je uit bij de Sprinter Dubbelcabine. Je kan er materialen én personen eenvoudig in vervoeren. Er is een laadruimte van 12 m3 en er kunnen zeven personen plaatsnemen.

De Sprinter voor prestaties

Standaard beschikt de Sprinter over BlueEfficiency, een automatische versnellingsbak, vier zuinige en krachtige dieselmotoren en de emissienormen Euro 5b+ en Euro VI. De Mercedes-Benz Sprinter 316 CDI heeft een motor met 163 pk en rijdt van 0 tot 80 km/u in 8,9 seconden. Per kilometer stoot deze bestelwagen 195 gram CO2 uit en verbruikt over een afstand van 9,7 kilometer, één liter aan brandstof (1 op 9,7). De nieuwe Sprinter van Mercedes-Benz is beschikbaar vanaf een prijs van € 20.990. Voor deze prijs heb je een 211 CDI met 114 pk en voorwielaandrijving. Alle vier de lengtes zijn beschikbaar met achterwielaandrijving en de twee kleinere lengtes alleen met voorwielaandrijving. Wanneer je een bestelwagen met meer pk wilt, dan kom je uit op 190 pk voor € 38.070.

Afschrijving

De Mercedes-Benz Sprinter met een nieuwprijs van € 38.070 en een kilometerstand van 110.000 kilometer, schrijft dit jaar ongeveer 13,7 procent af bij een bedrijfswagen van twee jaar oud. Het afschrijvingspercentage hangt dus af van de leeftijd van een auto en hoeveel kilometer er mee is gereden. Daarnaast doet het merk van de auto en de nieuwprijs er ook toe.

Volkswagen Crafter een grote concurrent

Bestelwagens waar de Sprinter mee concurreert zijn de Volkswagen Crafter, Ford Transit, Renault Master en Citroën Jumper. De Crafter beschikt over TDI-motoren waardoor deze bestelwagen erg zuinig is in het brandstofverbruik en de onderhoudskosten laag blijven. Het brandstofverbruik ligt op 7,4 tot 7,8 liter per 100 kilometer. Daarnaast behoudt deze bestelwagen een hoge restwaarde en stoot de Crafter 193 tot 204 gram per kilometer CO2 uit. De Crafter is duidelijk een belangrijke concurrent van de Sprinter. De bestelwagen is beschikbaar in drie lengtes voor de gesloten bestelwagen en de pick-up. De gesloten bestelwagen is nieuw aan te schaffen vanaf € 22.300 en de pick-up vanaf € 27.750.

Lijst
Aantal Mercedes-Benz Sprinter gevonden: 227

227 voertuigen gevonden

Sorteer op
Filters:Mercedes-BenzSprinterWis alle filters

Niet gevonden wat u zocht?

Blijf op de hoogte van nieuwe occasions. Meldt u aan om op de hoogte te blijven van nieuw occasion aanbod.

Hou mij op de hoogte